Ervaringen

De ervaring vanRené" Ik heb de stilte ervaren als een bondgenoot waar ik hem voorheen altijd ontliep. Mijn hoofd werd rustig en de weg naar mezelf duidelijk. Een onvergetelijke reis. "reisverslagen

Ervaringen

De ervaring vanRon" Intens genieten, dankbaarheid en cadeautjes. Dat is wat ik voel, als ik terugkijk op mijn innerlijke ontdekkingsreis, met een geweldige groep mensen. Dank jullie wel!"reisverslagen

Ervaringen

De ervaring vanEster" Vanuit mijn hart kan ik iedereen aanraden deel te nemen. Een verrijking, als thuis komen bij jezelf. Een mooier cadeau had ik mezelf niet kunnen geven!"reisverslagen

Ervaringen

De ervaring vanMarco" Life changing… Hartverwarmend… Ik heb zoveel te danken aan de geweldige begeleiders en mijn lieve reisgenoten. Ik hoor voor het eerst van mijn leven de taal van mijn hart…"reisverslagen

Ervaringen

De ervaring vanRoy" Het glas was al jaren half leeg. Dat moest radicaal anders. Door de Alchemistenreis sta ik compleet anders in het leven. Het glas is weer half vol! Serendipity, dank hiervoor!"reisverslagen

Als je droom uitgekomen is…

Al van kinds af aan is het mijn grote droom om in Spanje te wonen. En om in het Spaans te dromen. Om me te laven aan die heerlijke Spaanse cultuur, het Spaans spreken, lekker wijntje, tapaatje erbij, genieten van de kleine dingen van het leven. In ’95/’96 heb ik een half jaar in Sevilla gestudeerd en vanaf dat moment weet ik: vroeg of laat ga ik in Andalusië wonen.

Eind 2004 wordt deze droom steeds concreter. Ik wil innerlijke ontdekkingsreizen in Andalusië gaan organiseren. Op dat moment ben ik herstellende van een stevige burnout en besluit ik het roer in mijn leven om te gooien. Mijn werk als financieel analist van Vodafone geeft mij geen voldoening meer. Ik wil werk gaan doen wat mij echt blij maakt, wat mij diep van binnen raakt. Op 29 maart 2006 richt ik Serendipity op. In mei van dat jaar organiseren wij onze eerste innerlijke ontdekkingsreis op La Almoraima, de plek in Castellar de la Frontera die voor altijd in mijn hart zit. Ik ben deze plek tegengekomen door echt op mijn intuïtie te vertrouwen en dit maakt iets in me los. Om echt op mezelf te vertrouwen en dan zo’n prachtige plek tegen te komen. Deze plek symboliseert voor mij het begin van het bewust leven vanuit mijn hart. In augustus 2008 ga ik in Andalusië wonen.

In de jaren die volgen groeit mijn geesteskindje als kool. Als ik terugdenk aan al die bijzondere mensen die ik heb leren kennen tijdens onze reizen, aan al die geweldige begeleiders waar ik mee samen heb gewerkt, aan al die avonturen die we samen hebben beleefd: dat maakt me ongelofelijk trots. We organiseren jaarlijks steeds meer reizen en steeds meer mensen nemen hieraan deel. Het is speciaal om te voelen hoe het is om mijn droom waar te maken. Het is een onbeschrijflijk gevoel om via Serendipity mijn liefde voor Andalusië en mijn liefde voor de zoektocht naar jezelf door te geven. En om mensen te inspireren hun eigen dromen te ontdekken en waar te maken.

De laatste jaren voel ik een hartverscheurende tweestrijd in mij. Ik woon in Andalusië en ik voel het grote verlangen om me echt helemaal met Andalusië en haar lieve mensen te verbinden. Ik houd met heel mijn hart en ziel van Serendipity en tegelijkertijd houdt het mij steeds meer af om mijn droom waar te maken om echt in Andalusië te integreren. Om met locale mensen te leven en te werken. Ondertussen ontstaat bij mij het idee om een bedrijf voor Spaanse mensen op te richten: la Fábrica de tus sueños (Jouw Droomfabriek). Om mensen te helpen om hun dromen waar te maken.

De afgelopen maanden is dit hele proces in een stroomversnelling gekomen. Mijn droom met Serendipity is waargemaakt, voelt als rond. We bestaan al meer dan 10 jaar, hebben meer dan 100 reizen georganiseerd en meer dan 1000 mensen zijn mee op reis geweest. Het moment van Serendipity loslaten is aangebroken. Het voelt als mijn kindje. Ik vind het vaak o zo moeilijk om mensen en zaken los te laten en zeker Serendipity. En tegelijkertijd is dit wat ik dolgraag wil leren. Leren leven is leren loslaten. En dat is ook, of juist, leven vanuit mijn hart.

De tekens maken mij duidelijk dat het moment is gekomen om écht voor mijn Spaanse droom te gaan. Ik voel me weer als een klein jongetje in de chocoladefabriek. Ik huppel van blijheid door het Andalusische leven, met m’n rugzakje achterop.

Dit betekent dat Serendipity in september 2017 ophoudt te bestaan. Hoe onwerkelijk is het om deze woorden op te schrijven en toch is het zo. Gelukkig kunnen we nog wennen aan deze nieuwe werkelijkheid en gaan we nog een aantal keer doen wat wij altijd met hart en ziel hebben gedaan: prachtige reizen neerzetten.

Wij organiseren dit jaar nog met alle liefde en plezier een stiltereis (april), drie innerlijke ontdekkingsreizen (april, juni en juli) en twee alchemistenreizen (mei en augustus). We sluiten af met een Verdiepingsdag voor oud-deelnemers op 2 september en dan is het mooi geweest. Dan laten wij Serendipity los en gaan wij verder om nieuwe dromen in ons leven waar te maken.

Met een traan en een lach vanuit mijn Serendipity-hart groet ik jou.

Arthur

arthur@serendipity-reizen.nl

Webdesign: Marc Verburg